Jedzenie w naszej szkole jest takie pyszne!
Sprawdź co smacznego będzie w tym tygodniu...
PONIEDZIAŁEK 27.05
Zupa: Pomidorowa z ryżem
Drugie: Duszonki z kiełbasą i warzywami
Wege: duszonki warzywne
Kompot /1,3,7,9/
WTOREK 28.05
Zupa: Żurek z jajkiem/ bulion z makaronem
Drugie: Kopytka z sosem pieczarkowym, surówka litewska
Kompot /1,3,7,9,/
ŚRODA 29.05
Zupa: Rosół z lanymi kluskami
Drugie: Schab duszony, ziemniaki, surówka z kapusty białej
Wege: Kotlet sojowy, ziemniaki, surówka z kapusty białej
Kompot /1,3,7,9,10,12/
PONIEDZIAŁEK 03.06
Zupa: Grysikowa
Drugie: Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo-śmietanowym
Wege: Makaron w sosie szpinakowo- śmietanowym
Kompot /1,3,7,9/
WTOREK 04.06
Zupa: Krem warzywny z grzankami
Drugie: Pierogi z owocami
Kompot /1,3,7,9,/
ŚRODA 05.06
Zupa: Ogórkowa- zabielana
Drugie: Pałka z kurczaka, ziemniaki, surówka colesław
Wege: Kotlet ziemniaczany, ziemniaki, surówka z kapusty białej
Kompot /1,3,7,9,10,12/
CZWARTEK 06.06
Zupa: Zalewjka/ krem z warzyw
Drugie: Zapiekanka makaronowa warzywami pod beszamelem
Kompot /1,3,7,9/
PIĄTEK 07.06
Zupa: Brokułowa- zabielana
Drugie: Ryba w panierce, ryż z warzywami
Wege: Kluski śląskie z masłem
Kompot /1,3,7,9/
Zmiany w jadłospisie mogą nastąpić z przyczyn od nas niezależnych, typu awarie techniczne lub podobne sytuacje.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB
REAKCJE NIETOLERANCJI (ALERGENY)
1 - Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
2 - Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie).
3 - Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie).
4 - Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie).
5 - Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie).
6 - Soja i pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie).
7 - Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie).
8 - Orzechy ( migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy makadami lub orzechy i produkty przygotowywane na ich bazie.
9 - Seler i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie).
10 - Sezam i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie).
11 - Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworach ziemniaczanych).
12 - Łubin (produkty przygotowywane na ich bazie).
13 - Mięczaki (produkty przygotowywane na ich bazie).
Do przygotowania posiłków używane są następujące przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy, kurkuma, carry. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.